Hol használhatunk kenhető vízszigetelést?

Vízszigetelés

Építkezés során nem is gondolnánk, hogy milyen sok helyen lesz szükséges, vagy ajánlott vízszigetelést, vagy épp speciális kenhető vízszigetelést alkalmazni.
A vízszigetelések sokszínűségének köszönhetően más és más típusú vízszigetelést használhatunk annak függvényében, hogy épp melyik a gazdaságos, vagy épp melyik a technológiailag megfelelő.

Az első, és leginkább ismert, a talajnedvesség elleni védekezéssel. Ugye senki sem szeretné, ha elkezdenek alulról nedvesedni a falai!? Ez a régi házakban gyakran előforuldó probléma. Ez ellen GV lemez szigetelést használnak az új építések során. Minden fal és a padlózat alatt is elkészül a vízszigetelés, így a víznek nincs esélyes a bejutásra alulról.

Gyakran szoktak az erkélyeknél vagy a lábazatnál is vízszigetelést használni, ha esetleg előforulhat, hogy az adott falfelület mellé még föld feltöltés kerül. Ilyenkor a falakat kívülről vízszigetelik, hogy a mellé töltendő föld nedvessége ne juthasson be a házba. Az erkély vízszigetelésénél pedig az a cél, hogy a felületére kerülő víz ne szivárogjon be a falszerkezetbe.

Illetve még a fürdőszobákban a csempézés előtt szoktak kenhető vízszigeteléssel védekezni a fröccsenő víz ellen. Ez különösen igaz az épített zuhanykabinok esetében.

Megosztás